Home > Is een Tesla echt de moeite waard?

Is een Tesla echt de moeite waard?

Tesla de moeite waard
Transport
|
8 mei 2023

Met de komst van elektrische voertuigen heeft Tesla veel aandacht gekregen. Een tesla heeft zeker veel voordelen, maar ook wel een paar nadelen. In deze blog bespreken of een tesla echt de moeite waard is. Ben jij benieuwd of je wel of niet voor een tesla moet kiezen? Lees dan hier verder!

Tesla auto’s

Tesla is een van de meest populaire automerken van het moment. Het automerk bestaat al sinds 2003, maar het is sinds een paar jaar echt uitgegroeid tot een groot automerk. Tesla auto’s zijn elektrische auto’s met als missie om het transport en vervoer op een zo duurzame manier te laten verlopen. Hierdoor is de aanschafprijs van de Tesla een stuk hoger, maar op langer termijn is het wel financieel aantrekkelijker.

Voordelen van een tesla

Het rijden in een tesla kent een aantal voordelen die we hier zullen bespreken. Allereerst is een tesla een hele veilige auto. Veiligheid staat voorop bij het produceren van de auto’s. De auto’s worden zelfs ontworpen om de veiligheidsnormen te overtreffen. Dit is bij het Tesla model Y en tesla model 3 goed gelukt. Ze worden namelijk met vijf van de vijf sterren beoordeeld op veiligheid. Tesla’s hebben veel indrukwekkende prestaties die andere auto’s niet hebben. Denk hierbij aan snelle acceleratie en responsieve rijgedrag en veel meer! Een Tesla biedt voor veel mensen een prettige rijervaring. Dit draagt ook bij aan de sociale status die het merk met zich mee draagt. Mensen die in een Tesla auto rijden worden vaker gezien als iemand die welvarend is. Verder zijn Tesla’s duurzamer dan vele andere auto’s. Het zijn elektrische auto’s die over een uitstekende actieradius beschikken. Ze zijn hierdoor geschikt voor dagelijkse ritten en langeafstandsreizen, omdat je met een acculading de mogelijkheid hebt om wel honderden kilometers af te leggen.

Door de vele voordelen die een tesla biedt, hebben sommige rijscholen er zelfs al voor gekozen om een Tesla als lesauto te gebruiken. Het kan voor een rijschool in Leiden dus en goede optie zijn om te kiezen voor een elektrische auto zoals een Tesla.

LEES OOK  8x de beste upgrades voor jouw auto

Nadelen van een tesla

Naast de vele voordelen die we net hierboven besproken hebben, heeft een Tesla ook een aantal nadelen. Het eerste nadeel van een tesla is dat de supercharger niet optimaal is. Dit komt omdat de supercharger maar voor een hele korte periode echt snel laadt. Daarna neemt de snelheid af. Dit kan natuurlijk soms vervelend zijn als je onderweg snel de accu op wilt laden om weer verder te kunnen rijden. Verder zijn de kosten van een tesla hoog. Niet alleen de aanschafprijs, maar ook de reparatiekosten en de verzekeringspremie. Ook heeft een tesla een zeer beperkt zicht. Dit komt onder andere door de kleine achterruit van de auto. Dit kan voor sommige mensen als vervelend ervaren worden. Het kan een reden zijn dat het rijden op een negatieve manier wordt beïnvloed.

Op de vraag of een Tesla echt de moeite waard is, kunnen we op basis van de voor -en nadelen concluderen dat een tesla zeker de moeite waard kan zijn. Dit hangt echter wel af van de persoonlijke voorkeuren, behoeftes en het budget. Als je opzoek bent naar een elektrische auto met een snelle acceleratie en een goede actieradius, dan zou een tesla een goede optie voor jou zijn. Het is belangrijk dat je goed afweegt wat je precies zoekt in een auto en dat je ook proefritten in andere auto’s maakt om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Sommige rijscholen maken als gebruik van een tesla als lesauto om leerlingen een goede ervaring met rijlessen te kunnen bieden en de eerste rijles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ben je benieuwd wat je moet doen als je gezakt bent voor het rijexamen? Lees dan deze blog!

Gerelateerde blogs

© Rijschool XL 2024